LA FLORACIÓ DELS ARBRES FRUITERS AL BAIX SEGRE

El cicle de vida de l’arbre fruiter es divideix en quatre etapes, seguint d’una forma imprecisa les estacions de l’any. A l’hivern, l’arbre descansa. Es prepara per a l’esforç que haurà de fer primer amb l’esclat de la floració i posteriorment amb el procés de transformació que donarà pas al fruit. Finalment, l’arbre deixa anar les seves fulles i es prepara novament per tornar a un estat d’hibernació.

Superjardins és el retrat de la floració al Baix Segre. Bancals que tenyeixen el territori amb diferents colors com si es tractés d’una obra de patchwork. Cada varietat de fruita hi aporta el seu disseny. Des de les flors roses i fúcsia dels préssecs i nectarines fins als diferents blancs de la cirera, l’albercoc, la poma i la pera. Estem parlant de les flors d’autèntics superaliments.

El Baix Segre és la subcomarca natural del Segrià que inclou els pobles al sud del pla de Lleida. Aquests són Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i part del terme d’Alcarràs. La zona està vertebrada per l’últim tram del riu Segre i l’aiguabarreig amb el riu Cinca.

El Baix Segre dóna cada any el tret de sortida a la floració de la fruita dolça a les comarques de ponent i ve precedida per la floració dels ametllers que es pot veure en diferents comarques de Catalunya.

Que la floració és un espectacle natural que cada any capta l’atenció de més gent, és innegable. Hi ha nombrosos articles de premsa, reportatges de televisió, mils de fotos a Instagram, etc. Però aquest espectacle pot tenir els dies comptats. Els pagesos, dissenyadors d’aquests patchworks naturals, veuen impotents com el seu producte cada cop és més difícil de comercialitzar a un preu just en un mercat tan globalitzat.

Comprar fruita catalana quan anem al supermercat és un primer pas que ens garantiria, a part de menjar fruita de qualitat i un comerç més sostenible, llarga vida als Superjardins.

0 0 votes
Article Rating
COMPARTIR: